Candidatura eleccions 2023

MÉS per Pollença concorrerà a les eleccions municipals de dia 28 de maig amb una candidatura liderada per dones, que combina joventut i experiència, i que incorpora persones molt ben formades en diferents àmbits per poder implementar els seus coneixements en la millora de la gestió de l’Ajuntament de Pollença.

1.Joana Aina Campomar Orell

Pollencina de naixement i resident al Moll des de la meva joventut. Som química i llicenciada en Dret i amb una llarga trajectòria de gestió tècnica i política a l’administració pública. M’il·lusiona presentar-me a la batlia de Pollença acompanyada de gent compromesa amb el nostre poble. Sabem d’on venim i estimam el nostre municipi, volem afrontar els reptes de futur amb ganes, inclusió, transparència i igualtat per a tothom.

Sabem d'on venim i estimam el nostre municipi, volem afrontar els reptes de futur amb ganes, inclusió, transparència i igualtat per a tothom.

n2 - Steffy Pozo

2. Steffy Pozo Mcintyre

Som del Moll, d’arrels de Sierra de Yeguas i Bradford d’Anglaterra. Jurista de vocació, Co-fundadora de l’Associació Undermoll i especialista en llicències turístiques en habitatges. Defensora de la llibertat de consciència, de l’ètica en la política, de la governança participativa, de la sobirania alimentària, d’un urbanisme verd, d’un dret al medi ambient sa i d’un turisme sostenible. Vull fer feina per unes polítiques públiques valentes que posin el focus en el benestar de les persones.

3. Joana Xamena Cifre

Vaig néixer al barri del Camp, sempre vaig estiuejar al Moll, lloc on actualment visc des de fa trenta anys. Quan dic que estim la nostra terra  no puc deixar de pensar en tots els nuclis: Pollença, Moll i Sant Vicenç.  Som dona, mare i mestra; implicada, des de fa molts d’anys amb l’educació amb l’objectiu d’ajudar als infants a ser crítics per esdevenir veïns compromesos amb un poble viu, sensible al canvi climàtic i capaços de fer xarxa entre ells per poder fer front a les necessitats.

 
4.Miquel Àngel Sureda Massanet

4. Miquel Àngel Sureda Massanet

Manacorí, amb sang artanenca i cor pollencí. Un enamorat del municipi de Pollença i pare de dues xiques. Mestre d’anglès, primària i d’atenció a la diversitat al CEIP Bocchoris del Port de Pollença. Coneixedor de l’Ajuntament de Pollença i actualment secretari d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

El meu compromís polític és a favor del dret a decidir del nostre poble, per una societat més justa, econòmicament més pròspera, culturalment més rica i mediambientalment sostenible.

5.Joan Cifre Cerdà

5. Joan Cifre Cerdà

Llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport i vinculat a l’esport pollencí especialment al bàsquet i a les activitats de l’àrea d’esports com a treballador d’Onesport. Des del 2008 he estat membre permantent de l’assemblea d’Alternativa per Pollença. El meu compromís polític es fonamenta en la recerca del bé comú mitjançant la justícia social, l’ecologisme, el municipalisme i el feminisme.

6. Rosa Vives Cifre

Nascuda a Barcelona, a una família de profundes arrels pollencines, defensora de la nostra terra, llengua, cultura i tradicions. Mestra d’educació infantil, he treballat a escoles del Moll i Pollença. Retirada de la docència per motius de salut, em dedic al voluntariat social i sanitari, com a presidenta d’ADAA “Associació D’Ajuda a l’Acompanyant del malalt de les Illes Balears” de la qual vaig ser-ne usuària. També som formadora del Programa Pacient Actiu de la Conselleria de Salut. Em consider generosa i m’agrada compartir el meu temps activament amb la societat: infants, famílies i pacients. El principal valor d’un poble són els seus veïns i les seves veïnes!

7. Margalida Perelló Roig

7. Margalida Perelló Roig

Pollencina i ecologista de naixement, enguany entraré dins la trentena. Som dissenyadora gràfica, he passat molts anys vivint a Barcelona i ara teletreball per una empresa d’allà. Les meves arrels sempre m’han fet estimar la mar i el nostre litoral. Crec amb una Pollença ambientalment sostenible i justa, on l’ecologisme de proximitat sigui una realitat. Una Pollença que torni a ser de la gent del poble, on l’acció política garanteixi els nostres drets i la nostra dignitat.

8. Bàrbara Cerdà Abrines

Som graduada en educació infantil, tenc 32 anys i som mare de dos infants petits. Cerc un món més just i més sostenible i tenc gran estima per la cultura, la llengua, les nostres arrels i la nostra sobirania; per tot això m’agrada poder lluitar per una educació de qualitat, innovadora i per fer que Pollença llueixi en matèria d’educació, cultura i eco sostenibilitat.

9.Lluís Garcia Coll

9. Lluís Garcia Coll

Pollencí i pare d’una filla i un fill. Som llicenciat en història i de professió arqueòleg. Em dedic a la història i a posar en valor el nostre patrimoni històric perquè un poble sap qui és quan sap d’on ve. Lluitador per aquest petit país que s’alça enmig del mar. Sent profunda responsabilitat per deixar als meus fills una terra millor i amb més oportunitats.

10. Miquel Amengual Bibiloni

Pollencí empeltat de muntanya, de pla i de mar enllà. Som historiador i faig d’arxiver. És l’estima a aquest poble el que m’ha empès a conèixer el seu passat, defensar la seva llengua i cultures, viure les seves festes i tradicions i caminar pel seu territori. La mateixa estima que ara m’empeny a recolzar aquest projecte polític i lluitar per una Pollença millor per a tothom, sense privilegis i construïda sobre una base igualitària, sobiranista, ecologista, antirracista i feminista. Perquè crec que cada poble ha de llaurar el seu futur i que viure vol dir prendre partit.

11.Antònia Llompart Cabanellas

11. Antònia Llompart Cabanellas

Vaig néixer a Pollença el dia de Pasqua de 1983. Som mare d’un nin. Vaig estudiar magisteri i faig feina de mestra d’anglès a una escola pública. M’apassiona la lectura i compartesc aquesta afició amb el meu fill i amb els meus alumnes. Actualment som la bibliotecària de l’escola i la coordinadora de la comissió lingüística. La llengua i la cultura són riqueses que hem de saber transmetre als nostres ciutadans i als que ens visiten. Em preocupa l’habitatge, la justícia social, el medi ambient i la cultura. Cal posar les persones al centre de les polítiques de l’Ajuntament.

12. Maria Jesús Pons Ferrer

Mollera de naixement, pagesa de vocació i mare de dos fills. Des de sempre he lluitat per la igualtat de les persones, l’ecologia, la sostenibilitat, la venda directa, o com li diuen ara productes de proximitat, de km 0. El meu compromís polític es basa en voler un poble que pugui decidir per la seva economia, les polítiques de benestar social i la sostenibilitat del nostre territori.

13. Joana Valls Pérez “Xana”

La meva estima a la natura es va sembrar per la meva família al Moll i a Pollença. Ja des de llavors buscava les diverses maneres de mirar i comprendre la realitat; i per aquest motiu vaig incorporar el nom creat per les meves companyes a l’escola: Xana. Els meus estudis, durant uns anys a Barcelona, s’encaminaren a la fotografia, especialitzant-me en cinematografia i documental per a escoltar, descobrir i co-crear vinculant allò personal i allò col·lectiu. En el meu camp d’estudi i treball també hi és l’àmbit socioeducatiu, especialment, i de manera transversal, de gènere, interculturalitat, art i cultura participativa, i salut mental des d’una dimensió social. Aprenc de l’ecofeminisme i penso que podem crear teixit comunitari cuidant la vida.

14.Miquel Rosselló Xamena

14. Miquel Rosselló Xamena

Me diuen de Can Rosselló, Brullet, de les Casesnoves, net d’en Malalt, fill de mestra i de fotògraf amateur; però jo sols me consider un dels centenars dels joves pollencins que han hagut de marxar de l’illa per poder treballar d’allò que l’apassiona. Graduat en Dret i en Ciències polítiques i especialitzat en anàlisi de dades i polítiques urbanes, som un cul inquiet que, tot i haver de partir, mai ha abandonat ni l’activisme ni l’associacionisme del poble que l’ha vist créixer. Qui me coneix sap que, per jo, Pollença és la mesura de totes les coses i que la meva lluita és senzilla: que ningú hagi de marxar d’allò que estima i que tothom col·labori per fer un futur més verd, viu, just i lliure.

15.Andreu Salom Cifre

15. Andreu Salom Cifre

Som un jove de 26 anys i pollencí d’arrel. M’encanta practicar esport i fer activitat física, per això vaig decidir estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. També m’agrada molt passar temps amb els amics i gaudir de les nostres festes, tradicions i cultura. El meu compromís polític és amb la gent del nostre poble, lluitar per al benestar de tothom, i que Pollença torni a ser un referent i un poble viu de cap a cap d’any.

16. Antonina Amer Cifre (Independent)

Som una jove pollencina, química i treballadora d’una empresa de gestió ambiental. Vinculada a la política municipal des dels 19 anys a través de diferents moviments socials i d’Alternativa per Pollença.

Em consider una enamorada del meu poble, de tots els seus racons i també de la seva essència. El meu objectiu sempre ha estat fer de Pollença la millor versió possible sempre pensant en el benestar de totes les persones.

 

17. Joan B. Buades Coll “Reiet”

Parit a les calorades del juliol del 1972, fill de na Margalida i en Vicenç. Company de viatge de na Margalida, qui m’ha fet pare de n’Aina i en Tomeu. He exercit amb molt de gust el meu ofici de marger. Enamorat de Pollença, de la seva gent, de la nostra casta de parlar i de tot el seu patrimoni, però molt allunyat del xovinisme, cosa que em permet veure els defectes i les mancances del nostre poble.  Particip de la llista amb les millors persones per solucionar les mancances de Pollença i millorar-lo per encarar l’esdevenir; sé que no s’agenolleran mai davant els poderosos i no donaran mai l’esquena a les injustícies.

S1.Leni Pascual Gelabert

S1. Leni Pascual Gelabert

Nascuda a Alcúdia l’any 1970 i resident a Pollença des de fa 23 anys. Som funcionària de l’Ajuntament i al servei dels pollencins i les pollencines  des de l’any 2000. Som mare de dos nins. M’agrada molt caminar, navegar i passar temps en família. M’agradaria que la meva experiència al servei del poble de Pollença serveixi per apropar l’administració pública a les persones i poder tenir un Ajuntament més just amb tota la ciutadania.

S2. Apolònia Oliver Ribot

S2. Apolònia Oliver Ribot

Pollencina i tècnica en turisme: però la meva professió actual és la de ceramista i entenc l’artesania com un art. Som mare d’una nina i d’un nin. M’agrada molt la lectura, sortir en barca i fer excursions pels camins i paratges naturals del nostre municipi.

S3. Caterina Cifre Pascual

S3. Caterina Cifre Pascual

Som de Pollença, casada amb un alcoià i mare de dos fills. Som professora de Llengua catalana i literatura a l’IES Guillem Cifre de Colonya. Estic a favor del dret a decidir del nostre poble, som molt d’esquerres i em sent compromesa socialment i en la lluita per defensar la nostra llengua i cultura.

S4. Bartomeu Torres Cerdà

S4. Bartomeu Torres Cerdà

Som pollencí i visc a Pollença. Pare d’un nin. Treball de tècnic en administració i finances a un despatx al Moll. Les meves aficions són la bicicleta, passejar i fer senderisme per la muntanya. El meu objectiu és treballar colze a colze amb l’equip de la candidatura per fer de Pollença un municipi millor.

S5.Martí Sàez Madrona

S5. Martí Sàez Madrona

Felanitxer de naixement i pollencí d’adopció. Mestre jubilat i músic en actiu. He dedicat gran part de la meva vida a la docència i als escenaris. Vull continuar aportant el meu granet d’arena en qüestions tan important com l’Educació i la Cultura.

S6. Maria Antònia Palou Serra

S6. Maria Antònia Palou Serra

Som pollencina i mare de dos fills. Treball de professora de català a secundària, actualment a l’IES Clara Hammerl del Port de Pollença. Ador la meva feina, sobretot la relació amb els meus alumnes. Confii en un poble segur, igualitari i obert al món, en el qual les arrels continuin essent fermes.

S7. M. Lourdes Juan Ferrer

Vaig néixer a Inca, criada a Palma i afincada a Pollença des de fa molts anys. M’han conegut com na Lourdes d’Autocars Bahia, na Lourdes de Can Boladeras i la que més m’agrada na Lourdes de Prodis. Som una fanàtica de la lectura i el teatre. M’encanta la xocolata i tot el que sigui dolç. El més important, em consider una bona persona, sempre disposada a ajudar a les persones que més ho necessiten.

S8. Alícia Gómez Pallerola

Vaig néixer a Lleida. Tenc un fill, una filla i tres néts. He estat mestra i activista social i cultural. M’agrada nedar, llegir, la música i el camp. A Pollença sempre m’he trobat com a casa. Vaig venir per primera vegada per aprendre ball de bot i encara no m’he n’he anada. És un honor formar part d’aquesta candidatura. Hi puc trobar la solidaritat, l’honradesa i la força que Pollença es mereix.

S9. Joan Ramon Bosch Sangroniz

S9. Joan Ramon Bosch Sangroniz

Nascut el 1947. Mollero d’arrel, estim tot el municipi de Pollença, naturalment la seva gent, el seu territori, la seva llengua i cultura. Iniciat al món laboral amb 12 anys, primer al món mariner, després a l’hostaleria, varis anys a Alemanya, i de tornada a una empresa privada de subministrament d’aigua que després es municipalitzà. Implicat des dels darrers anys del franquisme en la defensa dels drets de treballadores i treballadors, de les llibertats i dignitats. Lector constant, sempre implicat en la defensa dels drets humans, enemic de qualsevol abús. Cal millorar la qualitat de vida integral de pollencines, pollencins i qualsevol persona que visqui a Pollença.

S10. Antoni Marquet Pasqual

Nascut a Pollença el 1942. Vaig estudiar a “Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi” de Barcelona. Durant els meus anys d’estudiant em vaig ajuntar als grups antifranquistes, cosa que va crear-me nombrosos problemes molt seriosos, jugant-me la vida en la defensa de les llibertats. M’he dedicat professionalment al món de la plàstica. He exposat la meva feina a nombrosos països. He estat regidor de Pollença durant 15 anys, a més, he dedicat part de la meva vida a cercar millores culturals i socials pel meu poble. La meva afició, a més de la plàstica, és la música clàssica, la poesia i la literatura.