Diàleg per un Poble Feminista de totes, amb i per a totes

Trobada diàleg feminista

Diàleg per un Poble Feminista de totes, amb i per a totes

Compartim en aquest espai les aportacions recollides al Diàleg per a cocrear un Poble Feminista de totes, amb i per a totes, que es va realitzar el 18 d’abril de 19 h a 21 h al Port de Pollença. 

Es van introduir els objectius de la trobada per pensar, aportar i compartir propostes i pràctiques per a què el feminisme sigui transversal a tots els àmbits de la vida comunitària al municipi de Pollença

Referent a la metodologia es va crear un cercle a la sala per a que totes les persones poguéssim seure i veure’ns generant una dinàmica de perspectiva horitzontal. Es va orientar a un diàleg respectuós de participació oberta per a crear aprenentatge mutu amb l’opció de poder escriure les propostes facilitant el recurs a cada assistent.

La trobada s’inicià amb una primera part a on es van presentar a les convidades Rosa Cursach, Directora Insular d’Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca; i Neus Tur, politòloga i investigadora experta en gènere i activista feminista, amb les següents preguntes perquè ens compartissin la seva mirada i experiència:

  1.  Com sentiu cada una de vosaltres el moviment feminista actualment? 

  2.  Des de  la vostra experiència quines mesures o pràctiques heu portat a terme i quines dificultats us heu trobat a l’hora d’aplicar-les? 

Seguidament, es va realitzar un diàleg entre na Rosa Cursach, na Neus Tur, na Joana Aina Campomar i n’Steffy Pozo orientat a les següents qüestions.

  1. Com les paraules poden canviar la percepció de la realitat? Com les maneres de comunicar-nos fan canvis reals? 

  2. Com podem ser co-referents feministes? 

I finalment es va dedicar al punt clau de la trobada: obrir el diàleg a tot el grup convidant a participar activament i a escriure propostes al mural que hi havia al centre amb sis eixos i el títol de Passar a l’Acció per a co-crear un poble feminista. La participació verbal fou molt fluïda i respectuosa amb els torns de paraula i enllaçant i relacionant conceptes, pensaments i propostes que s’anaven aportant entre el grup.

Els eixos referents als àmbits interconnectats entre sí i reflexats al mural foren:

  1. Art i cultura 

  2. Educació

  3. Comunitat, urbanisme i mobilitat

  4. Economia i pressupostos

  5. Salut i Serveis Socials

  6. Joventut i Gent gran